Barbara Vreugdenhil

Bestuurslid

De boodschap van GroenLinks, Tijd voor Verandering, spreekt mij erg aan

Sinds anderhalf jaar ben ik actief in de lokale politiek. De boodschap van GroenLinks, Tijd voor Verandering, spreekt mij erg aan en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. Want als je wat wil veranderen zal je wel eerst mee moeten doen. Mijn belangrijkste reden om mee te doen komt voort uit een gevoel van verbondenheid met de mensen en de wereld om mij heen.

Ik ben voor een politiek die samen met de burgers een samenleving wil bouwen die verbindend en duurzaam is en waar medemenselijkheid boven aan staat. Met veel plezier ben ik in 2019 campagneleider geweest voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Europese Parlement. Het intensieve contact met zowel het campagneteam, de mensen op straat én de mensen die we spraken tijdens de huis-aan-huis acties vond ik warm en inspirerend. Er is wél veel belangstelling voor een andere koers en de vragen die steeds op kwamen waren: hoe bereiken we deze mensen en hoe motiveren we mensen om mee te doen? Daar wil ik heel graag over meedenken.

Over mijzelf: Ik ben opgegroeid in Harderwijk op de Veluwe in een sociaal-democratisch gezin. Van jongs af aan was ik bezig met thema’s als duurzaamheid en rechtvaardigheid. Mijn politieke belangstelling begon ook al op de middelbare school waar ik me als voorzitter van de leerlingenraad en lid van de medezeggenschapsraad onder andere bezig hield met protesteren tegen de bezuinigingen in het onderwijs. Later resulteerde mijn maatschappelijke betrokkenheid in de studies bosbouw- en natuurbeheer, ontwikkelingseconomie en psychologie. Tijdens en na mijn studies heb ik veel in het buitenland gewerkt. Ik heb gezien dat de vervuiling die we veroorzaken zorgt voor de huidige klimaatverandering en andere grote problemen zoals de aantasting van onze gezondheid. Veel mensen hebben geen schoon water, geen schone lucht en geen schone leefomgeving. Veel mensen voelen zich eenzaam, ongelukkig of houden het tempo dat we onszelf opleggen niet meer bij. De laatste 10 jaar houd ik me beroepsmatig bezig met mensen te helpen die vastlopen, depressief zijn of in een burn-out zijn terecht gekomen.

Het is tijd voor verandering!