Everwijn Dambrink

Werkzaam in een drukkerij

Het is bijzonder dat algemeen geroepen wordt dat reizen per OV met name per Trein, efficiënt, goedkoop en goed voor het milieu is maar vind dat de reiziger toch erg veel moet betalen voor een treinkaartje terwijl een personenauto maar ook vliegen vaak gemakkelijk, goedkoop en milieu belastender is.

OV-reiziger en fervent fietser actief bij inspraak in een consumentenplatform ROCOV-Twente bij provincie Overijssel, Landsdeel Oost en Euregio.

Bij toeval kwam ik 16 jaar geleden, na het invullen van de stemwijzer, uit bij GroenLinks. Zelf hecht is veel waarde aan diversiteit: religieuze en culturele vrijheid en vrijheid voor seksuele oriëntatie. Ook heb ik respect, in de ruimste zin van het woord, voor moeder aarde. Ik kan genieten van alle elementen van het weer, de natuur en de ondergrond. Houdt van culturele expressie in muziek, dans, beeldend etc. om zelf te doen maar ook om er gewoon van te genieten hoe iemand anders het doet.

Naar aanleiding van de uitslag van de stemwijzer viel alles op z'n plek en vind het leuk om regelmatig met andere GroenLinksers van gedachten te wisselen.

Ik heb ook een fascinatie voor verkeersstromen en vervoerssystemen. Ik vind het leuk om mee te denken met de Fietsersbond, ROVER en gehandicapten om vervoerssystemen te verbeteren zowel voor mijn woonplaats Enschede en Euregio als voor de rest van Nederland en Duitsland. Ik sta open voor suggesties maar ben ook bereid om met derden mee te denken voor goede mobiliteit.