Judith Schepers

Kunstenaar

Ik ben geboren in Enschede, studeerde hier aan de AKI en ben ook na de AKI in Enschede blijven hangen, ondanks aanvankelijke plannen om naar elders te verhuizen, want eigenlijk is Enschede best een heel fijne stad geworden. Toen ik jong was was de teloorgang van de textielindustrie nog best wel voelbaar. In mijn beleving veranderde de stad van een grauwe verzameling gebouwen rond een saaie boulevard naar een kleurrijk bruisend centrum met een culturele infrastructuur om trots op te zijn. Helaas is er de afgelopen jaren fors bezuinigd op cultuur, waardoor er gaten in die mooie culturele infrastructuur dreigen te ontstaan. Ik wil me er graag voor inzetten om eraan bij te dragen dat de cultuur in Enschede weer de ruimte krijgt die ze verdiend.

Ik ben beeldend kunstenaar (dus zelfstandig ondernemer) en vanuit die functie ben ik ben ik mede-oprichter van KunstNonStop, een digitaal platform voor beeldende kunst in Enschede e.o., en betrokken bij kunstenaarsinitiatief B93.

Ik ben ruim 10 jaar lid van GroenLinks en heb een aantal raadsfracties in Enschede ondersteund als fractiemedewerker. GroenLinks is de partij die opkomt voor dat wat kwetsbaar is en dat spreekt me aan. Het staat me tegen dat het steeds meer lijkt alsof de enige waarde die telt economische waarde is.  Ik vind het belangrijk dat daar verzet tegen is; dat de menselijke waarde, de waarde van schone lucht, schoon water, vruchtbare grond, gezonde dieren, voldoende natuur, kunst die je hart raakt, de waarde van gezamenlijk voor elkaar opkomen en voor elkaar zorgen, gelijke rechten voor iedereen, dat daarvoor gestreden wordt. Daarbij geloof ik dat bijdragen aan een betere wereld het beste gaat door dicht bij te beginnen en een positieve bijdrage te leveren aan je directe leefomgeving. Daarom vind ik de lokale politiek en een sterke GroenLinks fractie in de Enschedese gemeenteraad belangrijk.