Nieuws van Bart Peeters Weem

Column van Bart Peeters Weem

Beste lezer,
Door de coronacrisis leren we veel over onszelf en over de wereld om on heen. Over grote dingen als de samenleving, de economie en globalisering. Over kleine dingen als de waarde van wc papier, handen wassen en de toegevoegde waarde van Irma Sluis. En ook over meer triviale dingen, die misschien toch meer zeggen over onszelf dan je in eerste instantie zou denken.

Lees verder

Thema-avond dinsdagavond 19 mei a.s. : Culturele Broedplaatsen

Op dinsdag 19 mei organiseert de GroenLinks thema-groep Kunst & Cultuur van onze afdeling Enschede-Haaksbergen een digitale avond over Culturele Broedplaatsen. Misschien heb je er wel eens van gehoord of ben je er geweest: Studio Complex, Robson, Tankstation, B93 of WARP Technopolis. Wat zijn deze locaties, wat gebeurt er precies en waarom is het waardevol en belangrijk om dit soort locaties in onze stad te hebben?

Lees verder

Het Wilde Stadsdeel Enschede-West

Beste lezer,
Zo in coronatijd is Stadsdeel West wellicht iets minder wild. Maar desondanks gaat het leven door. Bovendien heeft u van mij nog een verslag van de stadsdeelvergadering West van 10 maart tegoed. Misschien in een tijd als deze iets minder belangrijk, alhoewel, als je er woont en leeft, dan zijn het wel degelijke relevante zaken.

Lees verder

Column van Bart Peeters Weem

Beste lezer,
Waar u van mij een 'Wild Stadsdeel West' gewend bent moet ik u teleurstellen, die volgende vergadering is pas ruim na het verschijnen van deze LinksVoor. Maar niet getreurd, er zijn genoeg andere onderwerpen. Als politiek bevlogen mensen is het belangrijk om ons te blijven verwonderen over de wereld om ons heen en vragen te blijven stellen. Dus vraag ik mij af: heeft u met Valentijn nog een kaartje geschreven voor iemand? Dat is niet echt een onderwerp voor een raads- of commissie vergadering, maar als lokale afdeling moeten we elkaar ook beter leren kennen. Zelf  heb ik het sterk overwogen. Eigenlijk noem ik liever haar naam niet, want wat zal mijn vriendin wel niet denken. Vooruit, omdat u het bent kan ik het wel delen. Ik was haar naam zo vaak tegengekomen, ze had letterlijk mijn weekend overhoop gehaald en gezorgd voor een frisse wind in mijn kop.  Ik overwoog een brief te schrijven aan Ciara. De storm van het weekend daarvoor. 
 

Lees verder