Migratie en de gevolgen daarvan hebben mijn interesse. Ik herken vele situaties en omstandigheden  van nieuwkomende inwoners. Mijn wiegje stond in Nieuw Guinea, een voormalig deel van tropisch Nederland. Ik ben in Enschede opgegroeid en na een periode Groningen weer teruggekeerd.

Met het KennisPlatform Integratie en Burgerschap werk ik aan verbinding tussen personen onderling en naar voorzieningen toe. Grote uitdaging ligt in de praktijk van de inclusieve samenleving. Iedereen hoort er immers bij. Wat mij betreft gaat het om het vinden en wellicht creëren van de grote gemene deler waarbij de Enschedeër aan mee wil werken en zich thuis in voelt.

De burger die zorg nodig heeft, heeft me vanuit de onderwerpen uit de WMO bewogen om deel uit te maken van de WMO-raad.

De Zorg is mijn huidig werkterrein, waar ik in ben gerold en als ondersteuner personen met een vorm van autisme help in het maatschappelijk verkeer. Enkele eerdere werkzaamheden liggen op het terrein van gemeente, arbeidsmarkt, coaching-re-integratie/eigen bedrijf, basketbaljournalistiek, het programma plagen/pesten op basisscholen en diversiteit op de werkvloer. 

Ik ben basketbaltrainer van een jeugdteam bij Jugglers. Een leergierig kleurrijk gezelschap. Basketbal is 1 van mijn passies. Een trend die ik bespeur is de toename van kinderen met bijzonder gedrag- en ontwikkelingsachtergrond. 

Mijn interesse raakt ook kunst, cultuur en muziek waar ik voor kunstsociëteit het Lambooijhuis activiteiten ontplooi. 

Mijn visie op mens, natuur en wereld zie ik bij GroenLinks terug. Het is de partij die een werkelijke en hoognodige verandering kan realiseren.

Mijn 3 steekwoorden: out-of-the-box, analytisch en netwerker. 

Elvis Huwaë