“ Telt echt iedereen mee? Hoe laten we het hier achter voor de volgende generaties? Grote vragen, maar ook in Enschede zijn ze heel belangrijk! ”

Van 2010 tot en met maart 2018 was Jelle voorzitter van de raadsfractie in Enschede. Hij is ook bestuurssecretaris bij de rechtbank Midden-Nederland.

Ik ben een geboren en getogen Fries. Sinds 2002, toen ben ik bestuurskunde gaan studeren aan de Universiteit Twente, woon ik in Enschede. In 2008 ben ik begonnen als vervangend lid van de gemeenteraad. Sinds 2010 heb ik een eigen zetel en ben ik fractievoorzitter. In mijn vrije tijd geniet ik veel van wat Enschede en Twente te bieden hebben: een gemoedelijke sfeer, veel natuur en muziek is mijn grote hobby. Waarom GroenLinks? GroenLinks is een partij die, zoals een oude verkiezingsleus het zo mooi samenvatte, voor alles vecht dat kwetsbaar is. Zijn we solidair met elkaar, ook over grenzen heen? Telt echt iedereen mee? Hoe laten we het hier achter voor de volgende generaties? Zolang je een ander in zijn waarde laat, heeft ieder de vrijheid om zijn eigen leven in te vullen, zoals hij of zij zelf wil. Maar GroenLinks windt er geen doekjes om: er zijn een aantal zaken die we samen goed moeten regelen via de (lokale) overheid. Een gezonde en duurzame leefomgeving, goed onderwijs, een stevig sociaal vangnet en goede zorg. Ik wil geen gemeente die mensen voor de voeten loopt of dwarszit, maar dat naar de inwoners wordt omgekeken. Hier en nu, maar ook aan toekomstige bewoners moet worden gedacht. In de volgende raadsperiode wil ik me graag opnieuw inzetten voor rechtvaardigheid en duurzaamheid in Enschede.

Contactgegevens
Email: j.kort@enschede.nl
Telefoon: 06-46380350
Twitter: @JelleKort

In de Enschedese raad houdt Jelle zich bezig met:

  • Zorg & Welzijn
  • Jeugdzorg
  • Regio / Euregio
  • Stadsdeelcommissie West
  • Technology Base
  • Leefomgeving, Onderhoud openbare ruimte, Afval
  • Circulaire economie