“ Mijn kracht is dat ik erg geïnteresseerd ben in mensen en wat er leeft in een gemeenschap ”

Van mijn kant de Brabantse, Surinaamse en Guyanese culturen. En van mijn vrouw de Twentse, Bosnische en Kroatische culturen. Ik probeer een beetje fit te blijven door te sporten, maar ik hou er ook van om lui op de bank te zitten of mijn dochters te plagen. Door mijn 2 dochters wil ik ook actiever zijn bij GroenLinks. Verandering komt niet vanzelf.

Op de lijst sta ik als Mohamed Rijaaz Nankoe op plek 6. Samen met GroenLinks wil ik de stad groener en socialer maken. Mijn kracht is dat ik erg geïnteresseerd ben in mensen en wat er leeft in een gemeenschap. Mijn vrouw zegt altijd dat ik makkelijk contact leg omdat ik oprecht en met aandacht luister naar mensen en iedereen daarbij in zijn waarde laat.

Ik ben zelf actief in de wijkraad Boswinkel, hierdoor weet ik hoe belangrijk samenwerking is met de inwoners van Enschede, persoonlijk of via sociale media.

Een paar speerpunten van mij:

  • In Enschede heb je bijles voor kinderen waarvan hun ouders een lage inkomsten hebben. Als ze meer met scholen gaan samen werken, dan weten de ouders beter de weg te vinden. Bijles organisatie zal dan ook beter weten hoe ze een kind kunnen begeleiden met hun schoolwerk.
  • Energiearmoede te verkleinen

Door de hogen energierekeningen komen nog meer huishouden in de problemen. Bewoners met een kleine inkomen wonen meestal in oudere huizen met isolatieproblemen. Niet alleen een compensatie voor hun energierekening helpt, maar ook hun huizen isoleren.

  • Contact leggen met inwoners, wijkraden, belangencommissies.

Om te achterhalen wat speelt in stad is contact met de bewoners erg belangrijk.

Het is ook belangrijk dat GroenLinks Enschede trots mag zijn als een pauw, op wat we hebben bereikt. Samen moeten we onze veren laten zien zodat meer mensen trots zijn op GroenLinks Enschede.