Dit item 'Leden stellen zich voor' is om elkaar te inspireren, om de GroenLinks leden van onze afdeling een waar gezicht te geven en om te polsen wat er nu precies leeft onder jullie. De laatst geïnterviewde geeft het stokje door aan een ander lid van onze afdeling, op deze manier krijgen wij een leuke variatie en zul je gezichten tegenkomen die je wellicht nog niet kent.

1. Stel jezelf in het kort voor

Mijn naam is Berry Klomp en ik ben 37 jaar. In 1999 ben ik in Enschede komen studeren en ik ben daarna niet meer weggegaan. Mijn beroep is softwareontwikkelaar, ik werk voor de bekende website waar je eten kunt bestellen. Verder lees ik veel nieuws en speel ik een beetje gitaar.

2. Waarom ben je lid geworden van GroenLinks?

Ik ergerde mij al langer aan het politieke debat, in Nederland en de rest van de wereld. We leven in een ontzettend rijk land waar we heel veel zaken goed geregeld hebben. Maar sommige mensen lijken niets anders te willen dan grenzen creëren, zodat ze "de anderen" buiten kunnen sluiten. Na verkiezingen over Brexit en Trump vond ik het hoog tijd om in ieder geval mijn mening expliciet te maken.

3. Ben je actief (of wil je dat worden) binnen GroenLinks en zo ja op welke manier?

Ik moet bekennen dat ik niet erg actief ben. Mijn baan kost veel tijd en aandacht, ik heb mijn huidige werk nu anderhalf jaar en ik ben nog op zoek naar een betere balans in mijn leven.

4. Waar moet GroenLinks volgens jou aandacht aanbesteden of wat moet er binnen Enschede verbeterd worden?

Er zijn wel wat plekken in de stad die iets meer aandacht mogen krijgen. Lelijke leegstaande panden mogen wat mij betreft wel iets sneller gesloopt worden en worden vervangen door moderne woningen. Ik vermoed dat het de gemeente niet eens veel geld hoeft te kosten. Aan het "vestigingsklimaat" van onze stad mag ook nog wel iets gewerkt worden, ik vind dat er te weinig wordt gedaan om studenten en bedrijven te binden.

5.Wat is (of zijn) je favoriete plek(ken) in Enschede? Wat wil je aan kennissen/vrienden/familie die nog nooit in Enschede zijn geweest, als eerste laten zien?

Mijn favoriete plek is natuurlijk de Oude Markt! Wij boffen hier met zo'n bruisend centrum, heel veel steden hebben dit niet. De horeca is ook van een hoog niveau. Ik pak graag een terrasje en ik speel regelmatig mee met de pubquiz bij Eetcafe CP.