Dit item is ter inspiratie, om de GroenLinks leden van onze afdeling een waar gezicht te geven en om te polsen wat er nu precies leeft onder jullie. De laatst geïnterviewde geeft het stokje door aan een ander lid van onze afdeling, op deze manier krijgen wij een leuke variatie en zul je gezichten tegenkomen die je wellicht nog niet kent.

1. Stel jezelf in het kort voor
Jacob Raatjes, 56 jaar, co-ouder van drie nog vrij jonge kinderen. Ik ben in Enschede geboren, heb een aantal jaren in Hengelo gewoond en nu al weer twaalf jaar terug in Enschede. Een kleine dertig jaar werkzaam als geluidstechnicus, de afgelopen tien jaar gewerkt als docent op ’t ROC en sinds kort ‘between jobs’. Ik speel gitaar en loop.

2. Waarom ben je lid geworden van GroenLinks?
Ik ben opgegroeid in een ‘rood’ nest, op de middelbare school werd het al snel PSP. Ooit dacht ik heel even dat de SP het dichtst bij mijn opvattingen kwam, maar daar was ik gelukkig snel overheen. Het is misschien niet heel hip om idealistisch te zijn, cynisme en fatalisme scoren ogenschijnlijk beter, ik hoop door lid te zijn van de partij die het dichtst bij mijn opvattingen komt een steentje bij te dragen. Er heerst een groot wantrouwen jegens politiek en wetenschap. Mensen op verjaardagen en in gele hesjes hebben een grote mond, maar als puntje bij paaltje komt gaan ze niet naar de stembus.

3. Ben je actief (of wil je dat worden) binnen GroenLinks en zo ja op welke manier?
Ik ben momenteel niet actief binnen Groen Links maar ik kijk wel hoe ik dat zou kunnen worden. Ik neem nu (passief) deel aan de app-groep “Team voor Verandering!”* zodat ik op de hoogte ben van bijeenkomsten en campagneactiviteiten. Mogelijk mondt dit uit in een actievere rol.

4. Waar moet GroenLinks volgens jou aandacht aan besteden of wat moet er binnen Enschede verbeterd worden?
Het is belangrijk dat de overheid een duidelijke visie heeft en die op een positieve, begrijpelijke manier uit weet te dragen. Dit geldt niet alleen voor inkomenspolitiek maar zeker ook voor hoe we omgaan met de wereld. De focus op economische groei als maatstaf voor welvaart is té bizar.We mogen best voorop lopen op het gebied van verduurzaming.

5. Wat is (of zijn) je favoriete plek(ken) in Enschede? Wat wil je aan kennissen/vrienden/familie die nog nooit in Enschede zijn geweest, als eerste laten zien?
Enschede heeft een aantal prachtige parken en een levendige binnenstad. De synagoge moet je gezien hebben en De Museumfabriek is een echte aanrader. Daar zit wel een mooie wandeling in, misschien af te sluiten met een drankje bij ’t Bolwerk…of iets dergelijks.
 

*App-groep “Team voor Verandering!” , wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Ank Niesthoven: a.niesthoven@enschede.nl