Dit item is ter inspiratie, om de GroenLinks leden van onze afdeling een waar gezicht te geven en om te polsen wat er nu precies leeft onder jullie. De laatst geïnterviewde geeft het stokje door aan een ander lid van onze afdeling, op deze manier krijgen wij een leuke variatie en zul je gezichten tegenkomen die je wellicht nog niet kent.

1. Stel jezelf in het kort voor
Ik ben Judith, 33 jaar geboren in Neede en woon ruim 11 jaar in Enschede. Ben getrouwd met Robin en wij hebben een zoon van  2 jaar genaamd Erik. Ik werk al 12,5 jaar als onderwijsassistente op obs ’t Palet in Groenlo. In mijn vrije tijd ben ik momenteel veel bezig met onze ontdekkende peuter, daarnaast bak en kook ik graag,  ben ik graag creatief bezig en hou ik er erg van om buiten te zijn, wandelen, fietsen en in de tuin.

2. Waarom ben je lid geworden van GroenLinks?
Ik maakte mij altijd al druk om de wereld en om groepen mensen die worden uitgesloten. Ook vond ik het altijd al vrij normaal dat je vluchtelingen opvangt, maar in mijn omgeving werd deze mening lang niet altijd gedeeld. Ik kon niet begrijpen dat je mensen geen veilige plek kon gunnen. Toen ik voor het eerst mocht stemmen, dat was voor de Europese verkiezingen, ging ik op zoek naar een partij die goed bij mij zou passen. Dat werd GroenLinks. Op dat moment kende ik GroenLinks alleen nog maar van de televisie. Wat ik zelf binnen de partij kon doen was mij op dat moment nog niet helemaal duidelijk. Doordat ik Robin leerde kennen zag ik als snel wat je binnen een partij kunt doen. Ik heb mij toen snel aangemeld. Eerst bij GroenLinks Berkelland, later natuurlijk in Enschede.

3. Ben je actief (of wil je dat worden) binnen GroenLinks en zo ja op welke manier?
Ik heb eerder veel geholpen bij de campagnes en ben lid van de werkgroep Zorg en Welzijn. Wel staat dit nu allemaal op een laag pitje, door onze zoon. Zorg en Welzijn valt heel vaak samen met een avond van Robin. Over een paar jaar komt dit vast wel weer.

4. Waar moet GroenLinks volgens jou aandacht aan besteden of wat moet er binnen Enschede verbeterd worden?
Dat vind ik lastig te zeggen. Naar mijn idee gaat het op dit moment goed. Ik vind het knap dat onze raadsleden altijd netjes en rustig kunnen blijven in debatten bij hele belangrijke onderwerpen waarin andere partijen de noodzaak niet van inzien. Daarom zou dit ook geen werk voor mij zijn.

5. Wat is (of zijn) je favoriete plek(ken) in Enschede? Wat wil je aan kennissen/vrienden/familie die nog nooit in Enschede zijn geweest, als eerste laten zien?
Enschede heeft hele mooie parken. Daar kom ik ook graag. Je staat ook zo met de fiets in het buitengebied. Dat is ook mooi om te laten zien. Maar ik vind het ook heerlijk dat je zo midden in de stad staat. De winkels, de gezellige terrasjes en de restaurants waar je heerlijk kunt eten moeten we dan ook niet overslaan.