Dit item is ter inspiratie, om de GroenLinks leden van onze afdeling een waar gezicht te geven en om te polsen wat er nu precies leeft onder jullie. De laatst geïnterviewde geeft het stokje door aan een ander lid van onze afdeling, op deze manier krijgen wij een leuke variatie en zul je gezichten tegenkomen die je wellicht nog niet kent.

1. Stel jezelf in het kort voor
Marc, flexibele jonge vader (34) die een uitdaging niet uit de weg gaat. Woon in Enschede, lees graag en verbeter (zo groen mogelijk) graag onze nieuwe woning. Al enige jaren theatertechnicus, sinds kort in loondienst. Naast lezen kijk ik graag YouTube filmpjes van Kurzgesagt, MinuteEarth, Veritasium, Vsauce, CGP Grey etc etc etc.

2. Waarom ben je lid geworden van GroenLinks?
Voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen ben ik lid geworden om als lijstduwer mijn eerste steentje bij te kunnen dragen. Nu op zoek naar het volgende om de partij en de wereld mee vooruit te helpen.

3. Ben je actief (of wil je dat worden) binnen GroenLinks en zo ja op welke manier?
Helaas niet, mijn werk kost me meer tijd dan ik zou willen. Op dit moment ben ik bezig dát te veranderen. Mijn stiekeme droom is al mijn (werk)tijd aan politiek wijden. Nog een kleine 3 jaar te gaan tot de volgende gemeenteraadsverkiezing. Ondertussen probeer ik wel als een spons informatie in me op te nemen en een duidelijke, onderbouwde mening te vormen.

4. Waar moet GroenLinks volgens jou aandacht aan besteden of wat moet er binnen Enschede verbeterd worden?
Via scholen inzetten op verbeteren van gedrag. De mensen wat liever voor elkaar te laten zijn. Concreet betekend dat ook: ruim je troep achter je op, zeg gedag tegen de buschauffeur, fietsend heb je je ook aan regels te houden. De volgende generatie Enschedeërs kan het beter doen. DIFTAR werkt niet in een samenleving waarin men het al teveel moeite vind om een blikje vast te houden tot de dichtsbijzijnde afvalbak. En wie kan er dan beter een spiegel voorhouden dan je eigen kind? We verwachten van de samenleving dat men zelfstandig, zorgzaam en verstandig is, maar dan moet je dat wel eerst leren.

5. Wat is (of zijn) je favoriete plek(ken) in Enschede? Wat wil je aan kennissen/vrienden/familie die nog nooit in Enschede zijn geweest, als eerste laten zien?
Hof Espelo. Prachtige plek in het bos, net voorbij de waterzuivering. Erachter mooie wandelroutes over het landgoed. Er is ook een kabouterpad en een klauterbos voor de kleintjes. Een aanrader voor de (jonge) ouder.