Dit item is ter inspiratie, om de GroenLinks leden van onze afdeling een waar gezicht te geven en om te polsen wat er nu precies leeft onder jullie. De laatst geïnterviewde geeft het stokje door aan een ander lid van onze afdeling, op deze manier krijgen wij een leuke variatie en zul je gezichten tegenkomen die je wellicht nog niet kent.

1. Stel jezelf in het kort voor
Hoi, ik ben Daphne en ik ga alweer 41 jaar mee op deze planeet. Op het moment ben ik fulltime moeder van “Ben ik al bijna jarig?” dochter van 3 en parttime stiefmoeder van twee pubermeiden en een schooljongen die halve weken in ons klusboerderijtje wonen. Ik ben academisch opgeleid als filosoof en ethicus en daarna bijgeschoold door het leven.

2. Waarom ben je lid geworden van GroenLinks?
Als kind maakte ik me al zorgen over de kleiner wordende natuur en de vervuiling van het milieu. Op de middelbare school werd ik actief in de leerlingenraad en ik richtte met andere leerlingvertegenwoordigers JP DOE op; het jongerenplatform voor duurzame ontwikkeling in Enschede. De stap naar GroenLinks lag nogal voor de hand. Uiteindelijk is het toch de politiek waar de beslissingen worden genomen die de toekomst bepalen.

3. Ben je actief (of wil je dat worden) binnen GroenLinks en zo ja op welke manier?
Op dit moment houd ik me erg op de achtergrond, maar ik coach nog wel enkele volksvertegenwoordigers. Dat is mooi werk dat ook te combineren valt met de dynamiek van mijn nieuwe leven na mijn politieke loopbaan. Ik ben jarenlang actief geweest binnen afdeling Enschede en van 2007 tot 2014 Statenlid geweest in Overijssel. Ik heb ook het een en ander gedaan voor de Europese fractie en campagne gevoerd als kandidaat-Europarlementariër. Dat waren mooie tijden.

4. Waar moet GroenLinks volgens jou aandacht aan besteden of wat moet er binnen Enschede verbeterd worden?
Tja. Volgens mij doet GroenLinks precies wat ze moet doen: aandacht vragen voor groene en linkse kwesties. Ik zou niet graag als oudgediende even commentaar geven op wat de huidige volksvertegenwoordigers nog meer zouden moeten doen. Ze hebben het heel erg druk, ook al ziet men dat soms niet van de buitenkant. En zeker in gemeente Enschede is het gewoon heel moeilijk met een beperkt budget en grote opdrachten. Als burger wil je al gauw meer en beter, maar hoe dan?! Ga er maar aan staan! Ik ben trots op onze bevlogen raadsleden.

5. Wat is (of zijn) je favoriete plek(ken) in Enschede? Wat wil je aan kennissen/vrienden/familie die nog nooit in Enschede zijn geweest, als eerste laten zien?
Tja, dat hangt een beetje af van de interesse van die kennissen/vrienden/familie… Een theatervoorstelling in Concordia en daarna een drankje in het Bolwerk. Of een wandelingetje in het Ledeboerpark en iets lekkers halen bij de Viermarken. Of met de kinderen naar de Museumfabriek en ze daar fijn laten ontdekken en knutselen. Gogbot, het Tankstation… En (ervan uitgaande dat die kennissen/vrienden/familie hier geen fiets hebben) natuurlijk met de bus erheen.