Dit item is ter inspiratie, om de GroenLinks leden van onze afdeling een waar gezicht te geven en om te polsen wat er nu precies leeft onder jullie. De laatst geïnterviewde geeft het stokje door aan een ander lid van onze afdeling, op deze manier krijgen wij een leuke variatie en zul je gezichten tegenkomen die je wellicht nog niet kent.

1. Stel jezelf in het kort voor
Mijn naam is Paula, ik ben 27 jaar geleden geboren in Nagele en woon in Enschede. Ik hoop het komend jaar af te studeren als milieukundige en werk als bijbaan in de kiosk of lounge bij FC Twente. Daarnaast ben ik lid van PINK! en flexvrijwilliger bij Amnesty International, Greenpeace en Bits of Freedom. Andere hobby’s zijn hardlopen, yoga en lezen.

2. Waarom ben je lid geworden van GroenLinks?
Sinds 2015 ben ik lid van DWARS GroenLinkse Jongeren. Eigenlijk ben ik per toeval bij DWARS terecht gekomen. Ik was op zoek naar een stageplek die bij mijn idealen aansluit en nam contact op met De Helling. Dit leverde geen stage op, maar ze dachten dat ik misschien wel interesse had in DWARS. Dit klopte, ik vermaak me er tot nu toe prima. Eind 2016 werd ik ook lid van GroenLinks, omdat de Tweede Kamerverkiezingen er aankwamen.

3. Ben je actief (of wil je dat worden) binnen GroenLinks en zo ja op welke manier?
Sinds eind september 2018 ben ik secretaris van DWARS Overijssel. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heb ik geholpen bij de campagne in Enschede en ik heb erg veel zin in de campagnes die er het komende jaar aankomen!

4. Waar moet GroenLinks volgens jou aandacht aan besteden of wat moet er binnen Enschede verbeterd worden?
Dit vind ik een lastige vraag, kiezen is niet mijn sterkste punt, maar ik denk dat het belangrijk is dat er vanuit de gemeente mogelijkheden komen om voordelig te kunnen lenen om je huis te verduurzamen. Ook zouden huurbazen (ook van studentenwoningen!) meer gestimuleerd mogen worden om huizen energiezuiniger te maken. Er wonen in Enschede bovengemiddeld veel mensen voor wie de investering van het verduurzamen niet is op te brengen, terwijl juist mensen met minder financiële middelen meer baat hebben bij de besparingen van een lagere energierekening.

5. Wat is (of zijn) je favoriete plek(ken) in Enschede? Wat wil je aan kennissen/vrienden/familie die nog nooit in Enschede zijn geweest, als eerste laten zien?
Mijn favoriete plek is het Volkspark. Waar ik nu woon heb ik geen tuin en dat mis ik best wel. Gelukkig woon ik vlak bij het park en ik kom er graag om hard te lopen en ’s zomers ga ik er vaak heen met een kleedje en een boek. Ook ga ik er soms met huisgenoten ’s avonds picknicken. Als mijn ouders langskomen, gaan we graag ten Noorden van Enschede wandelen. Dat is echt een prachtig gebied. Mensen die oorspronkelijk hier vandaan komen beseffen zich niet altijd hoe bijzonder dat is, zo dicht bij de stad.