Op donderdag 11 januari hebben we in Het Paradijs in Enschede onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden.Voor zo'n 40 leden en belangstellenden begon het officiële gedeelte met de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter Henk Zomer.

Hij memoreerde een aantal belangrijke punten uit 2017 zoals een nieuw bestuur van de afdeling en het geweldige resultaat dat we in Enschede met de Tweede Kamer verkiezingen hebben behaald; 8574 stemmen, dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen in 2014! In zijn vooruitblik op 2018 besteedde hij natuurlijk veel aandacht aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Met letterlijk een handvol cijfers riep hij de aanwezige leden op om fanatiek campagne te gaan voeren om het resultaat van de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 minstens te evenaren en gaf hij aan dat wij ten opzichte van de lokale partijen evengoed op de hoogte zijn wat er speelt in de stad maar daarnaast het voordeel hebben van een directe ingang bij onze fractie in de Tweede Kamer. Tot slot sprak hij de wens uit dat we in Enschede na de verkiezingen als GroenLinks mee kunnen doen in een progressieve, sociale en op duurzaamheid gerichte coalitie.

Hierna werd onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel "afgetrapt" door onze campagneleidster Brechje Maréchal. We zullen ons in verschillende wijken nadrukkelijk laten zien en we zullen daar ook in gesteund worden door leden van de Tweede Kamer fractie van GroenLinks.

Hierna werd het officiële gedeelte afgesloten door onze lijsttrekster Hetty Wolf, die zichzelf introduceerde en daarna de overige aanwezige kandidaten de gelegenheid gaf zich voor te stellen.

We kijken met een voldaan gevoel op deze receptie terug.