Ik heb 2 kinderen van 6 en 2 jaren oud en ik ben getrouwd.

Verder ben ik leergierig en nieuwsgierig naar bijna alles, daarom lees ik in mijn vrije tijd behalve fictie ook graag boeken over economie, natuurkunde of filosofie. Daarnaast doe ik graag de verbouwingen en klusjes in huis zelf, niets geeft mij meer voldoening dat iets met eigen handen gemaakt te hebben. Vandaar dat ik ook graag af en toe in de keuken een taart of cake sta te maken, niets met uiterlijk vertoon, het moet gewoon lekker zijn.

Mijn beroep is Theater en Evenementen Technicus. De pandemie was een mooi moment om andere velden te verkennen, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Binnen dit vak is ook mijn liefde voor pragmatische oplossingen geboren. Het moet werken met de middelen die er zijn, binnen de kaders van het budget en de natuurwetten. Ik word daar enorm creatief van. Door in theater én evenementen te werken kan ik snel kennis verbinden, het wiel hoeft niet altijd opnieuw uitgevonden. Buiten je comfortzone vind je soms prachtige oplossingen voor je problemen.

Dat is precies wat ik nu in de raad wil doen. Achter deuren kijken, mensen met oplossingen verbinden. De boer op, ook in letterlijke zin. We hebben in Enschede partijen die enkel een zetje nodig hebben om samen tot oplossingen te komen. Ik zie voor me hoe boeren gebruik maken van zonnepanelen om akkers van uitdroging te beschermen. Nieuwe kantoorpanden die met de eigen zonnepanelen de auto’s van het eigen personeel opladen, en de overtollige energie is voor trams en bussen. Minder tegels in de openbare ruimte, en ruimte voor planten om de hitte in de zomer te beperken. Volkstuinen waar nu slechts gras groeit. Hybride-ketels in de overgang naar Nederland gasvrij.

Al deze mooie ideeën moet ik toetsen aan de realiteit, daarvoor heb ik anderen nodig. Gelukkig heb ik binnen GroenLinks een groep mensen gevonden die mij aanvult en waarbij ik me thuis voel. Ze wijzen mij op mijn blinde vlekken en zetten me met beide benen op de grond, dat vind ik erg belangrijk.

Ik ben kandidaat omdat ik niets kan met de status-quo. Omdat ik me groen en geel erger aan uitgebreid gepraat zonder iets te zeggen. Ik hoef geen raad die het 100% met elkaar eens is, wel een die actie onderneemt op de punten van overeenkomst. Samen optrekken is ook binnen de raad mijn doel. Voor een leefbare stad in het kielzog van een gemeentelijke apparaat waar we blij van worden. De gemeente als apparaat om in mogelijkheden te kunnen denken en werken.

De gemeente kan voorop lopen, in circulair denken, verminderen van stikstofuitstoot en al die dingen meer. We hebben nog 18 jaren tot 2050. Laten we ze gebruiken, en er geen last-minute klus van maken.

Ik ben Marc, ik ben kandidaat gemeenteraadslid in Enschede voor GroenLinks.