Foto: Marc Klaver - Fragment thema-avond "Culturele broedplaatsen' 19 mei 2020 - Bart Peeters Weem

Thema-avond 19 mei jl. 'Culturele Broedplaatsen in Enschede'

Op een doorsnee dinsdag avond rond half 8 schuif ik achter mijn laptop. De eerste digitale thema-avond. BYOB. Natuurlijk was ik dat vergeten en zat ik aan de thee. Super begin. 

De opstart verliep zoals een eerste keer technisch hoort te verlopen: foutje - opnieuw, even wachten, en Go. Als theatertechnicus herken ik als geen ander de stress van een eerste uitvoering, maar Bart (en Arris als stille kracht) doorstond alles glansrijk.

Het (letterlijke) kijkje in de keuken wordt door mij erg gewaardeerd, dankzij de interviews en de toffe korte filmpjes kreeg ik snel een goede indruk wat een broedplaats zoal inhoudt. Al snel wordt dan de waarde van deze plekken overduidelijk. Zo divers als ze zijn, allen zijn een onderdeel én afspiegeling van de samenleving.

Na een korte pauze is het dan tijd voor een kort gesprek met enkele van de geïnterviewden. Daarbij is het zaak je niet af te laten leiden door de chat, maar dat lukt mij maar slecht moet ik eerlijk zeggen. Mij leek dat de roep om samenwerking voor enkelen een brug te ver was en je kunt je ook afvragen of dat nodig is. Het lijkt mij bij uitstek een groep die je níets oplegt.

Na de afronding is het dan tijd voor de borrel. Dat bleek ook het moment voor mijn router om het wel prima te vinden voor de dag.... Dan maar een extra kop thee alleen op de bank, maar wel na kennis gemaakt te hebben met 4 prachtige stukjes Enschede.

Voor diegene die de uitzending gemist hebben,
klik de button hier onder ↓