Zomerse doe-tips tijdens het reces

Zomer in Enschede, na vandaag eindigt dit politieke jaar en begint het zomerreces voor de raad.

De laatste maanden waren anders door de lockdown, alles ging ineens digitaal, dit is niet minder intensief ondanks dat je vanuit huis kunt werken. Maar we gaan nu heerlijk genieten van de zomer, dit betekent dat er de komende weken vanuit de raad geen activiteiten plaatsvinden. Even rust, geen digitale-vergaderingen en webinars, geen virtuele debatten of schrijven van moties & amendementen, even niets (na) te vragen. Op 31 augustus gaat de eerste Stedelijke Commissie weer van start. Het is tijd om op te laden zodat we straks weer fris aan te slag kunnen. 

Dit opladen doe je vooral door ontspanning te zoeken en gezellige dingen doen. Wij hebben een paar leuke corona-proof doe-tips in de regio voor je gevonden; voor in huis maar ook buitenshuis.

Naturesketching
Misschien kan je goed tekenen, misschien ook niet en lijkt het je leuk om het te proberen. Hiervoor hoef je namelijk niet perse voor op pad, dit kan in je eigen tuin of eigen balkon! Mirja bijvoorbeeld van Mirja Naturejournal haalde tekeninspiratie uit haar eigen tuin. De natuur, hoe klein of groot om je heen er is altijd wat te beleven en je blijft je verwonderen. Hoe leuk is dit als je dit kunt vastleggen met een illustratie.

‘Op zoek naar watervogels’
Voor deze zoekopdracht hoef je niet ver te reizen, in je woonomgeving zijn deze watervogels namelijk meestal wel te zien. Deze vogels snateren, snebbelen, slobberen, keffen en kwaken. Overal in sloten en plassen kan je ze tegenkomen.

Knutsel your own Tiny Forest
Mis je het bos? Verzamel wat takjes en blaadjes en maak jouw eigen mini Tiny Forest voor thuis!

Natura Docet Wonderrijck - Denekamp
Als bezoeker maak je kennis met de wonderen van de natuur en ervaar je de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld. Elke zaal heeft z’n eigen verhaal bij Wonderryck. Zo zie je bijvoorbeeld Twente door de ogen van een torenvalk en loop je door de Wonderkamers die vol staan met dieren, van ijsvogel tot paradijsvogel en van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Fietstip: ‘Bergen verzetten in Twente’!
Door heel Nederland liggen knooppuntenroutes en in Twente zijn ze er te kust en te keur. Dat is ook logisch, want de mooiste manier om van Twente te genieten is per fiets. In het landschap van Twente wisselen landgoederen, weilanden en bossen elkaar af. Twente is een unieke plek om te fietsen en biedt veel mogelijkheden, want er ligt maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes in dit mooie gebied. 

De fietsroute Bergen verzetten in Twente!

En-Hoe Natuurwerkgroep
Bij EnHOe kun je meehelpen bij het onderhoud van de natuur. Iedereen is welkom om mee te doen. Je kunt werken in je eigen tempo en naar eigen vermogen. Men werkt met handgereedschap, zoals zagen, snoeischaren en spaden, op deze manier wordt lawaai en onrust in de natuur vermeden. Daarnaast organiseert EnHOe jaarlijks ruim 80 ochtenden natuurbeheer voor en door vrijwilligers. Meestal in natuurgebieden in de buurt van Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Hoe vaak en bij welke van onze drie groep(en) je wilt meedoen bepaal je zelf. De groepen werken meestal van 9 tot ongeveer 13 uur.

Wil je meedoen? Kijk dan even op EnHoe 

-----------------------------

En krijg je na al dat ‘doen’ trek en wil je verantwoord (vegan)eten in Enschede? Dan kan dat! Check it out!
 
- Lovely Local Restaurant 
- Het Paradijs 
- ProefPuurPlaza  
- ETN 
- Forelderij, ook een hele leuke en lekkere biologische pluktuin!

Voor nog veel meer leuke, interessante en verfrissende doe-tips verwijzen wij je naar de volgende websites: FietsnetwerkVisit TwenteIVN en haar lokale afdeling Enschede 

Wij wensen jullie allen een hele fijne zomer!

Hetty, Marianne, Robin, Jelle, Bart en Ank
 
P.S.: per email blijven wij altijd bereikbaar: info@groenlinksenschede.nl