“ Het is tijd voor een menselijk maat, waarmee we willen zeggen dat onze inwoners belangrijker zijn dan regeltjes en procedure ”

Naast fractievoorzitter hou ik mij bezig met brede onderwerpen als financiën, gemeentelijke organisatie en goed bestuur. Daarnaast richt ik mij op openbare orde en veiligheid, maatschappelijke opvang en de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Verder met een aantal specifieke onderwerpen als  cultuur, evenementen & citymarketing, lokale media en stadsdeel Noord.

Mocht u daar vragen, opmerkingen of ideeën hebben dan hoor ik graag van u.

Iets over mezelf: sinds 2007 woon ik in Enschede. Hier heb ik ook bestuurskunde en communicatie gestudeerd en ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer op het gebied van theater en communicatie. Zo ben ik onder andere werkzaam als freelance docent Storytelling op de Universiteit Twente. Sinds 2017 ben ik actief voor GroenLinks Enschede.

Ik houd van Enschede. Zo heb ik lang in het centrum gewoond en daar mogen genieten van de oude markt, zowel tijdens grote evenementen als de momenten waarop de stad in de vroege ochtend wordt schoongemaakt. Maar ook in West heb ik Enschede leren kennen als een veelzijdige stad en prachtige verschillende wijken en buurten. Nu woon ik in Zuid waar ik weer nieuwe kanten van de stad zie.

Zo ken ik Enschede als een stad die zo verschillend is op heel veel manieren. Met verschillende en unieke mensen, groepen, buurten en wijken. Ondanks die verschillen zien we ook dingen die steeds terugkomen. Een stad die betaalbare woningen nodig heeft; daar kan ik zelf over meepraten. Een stad die groen nodig heeft: tegen de warmte in de zomer, tegen overstromingen bij hevige regenbuien, tegen plagen zoals de processierups en voor ruimte om te ontspannen en rust te vinden.

Een stad die duurzamer moet en meer duurzame stroom moet opwekken: niet alleen is dit beter voor onze gezondheid en het klimaat, maar ook voor onze portemonnee, met de gasprijzen die nu (voorjaar 2022) door het dak gaan. Een stad die op moet komen voor de mensen die het moeilijk hebben. Voor mensen die afhankelijk zijn van een uitkering of zorgondersteuning. Deze mensen hebben het onder Enschedees beleid lang erg moeilijk gehad. Het is tijd voor een menselijk maat, waarmee we willen zeggen dat onze inwoners belangrijker zijn dan regeltjes en procedure. En zo ken ik tot slot Enschede als een stad die een levendige stad wil zijn door haar prachtige mensen, evenementen, sport, cultuur, festivals en innovatie. Een mooie stad, om van te houden.

--------------------------------------------------

Bart is in de afgelopen jaren fractievertegenwoordiger geweest o.a. voor stadsdeel West.