“ Groen en sociaal leven, dat is een goed streven! ”

Onze samenleving, onze stad, kan een veel fijnere plek zijn om te leven voor iedereen. Arm en rijk. Wit en zwart. Jong en oud. Man en vrouw. Onze kinderen en kleinkinderen. Hoe? Makkelijk! Als we sociaal en liefdevol leven belangrijker gaan vinden. Ik geloof dat we als mens en als samenleving gelukkiger zijn als we meer groen, sociaal en cultureel leven. Hierbij kan en hoort de politiek het goede voorbeeld te geven.

Het verdienen van zoveel mogelijk geld door een kleine groep mensen, ten koste van een grote groep mensen én ten koste van onze natuur, ook wel kapitalisme of vrije markt genoemd, lijkt mij het stomste wat je kunt doen.

Politici, de gemeente en de overheid horen te handelen in het beste belang van haar burgers. Waarom wordt er dan zo drastisch bezuinigd op de publieke voorzieningen van ons allemaal? We willen toch allemaal een goede verpleegkundige, huisarts, hulpverlener, buschauffeur, juf of meester die tijd en aandacht voor ons heeft? We willen toch leven in een stad, een land, waar we trots op kunnen zijn? Waar we elkaar helpen en kunnen vertrouwen. Waar een goed fundament ligt waarop we kunnen bouwen en ook steun kunnen zoeken als dit nodig is. Goed zorgen voor elkaar en voor de natuur maakt het leven van iedereen meer de moeite waard.

Over mezelf:
Ik ben geboren in 1983 als oudste dochter van een kaasboer in Glanerbrug. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was en nu heb ik 6 broers en zussen en een grote familie. Toen ik 17 was ben ik op mezelf gaan wonen in Enschede en MWD op het Saxion gaan studeren. Tijdens mijn stages en werk heb ik verschillende hulpverleningsinstanties leren kennen, zoals dak- en thuislozenopvang, jonge moeders project, jongerenwerk, schuldhulpverlening en algemeen maatschappelijk werk. Omdat ik graag nog verder wilde leren ben ik vervolgens Psychologie aan de Universiteit Twente gaan volgen. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik niet alleen mensen individueel wil helpen, maar vooral de samenleving wil verbeteren. Duurzaam en bewust leven kwam op mijn pad. En yes wat is dat een verademing en verrijking van mijn leven! Dat gun ik iedereen. Met mijn afstuderen heb ik mij vol passie kunnen richten op het onderzoeken van duurzaamheid en gedragsverandering. Uit mijn onderzoek blijkt dat dit logischerwijs voornamelijk een sociaal proces is.
Na mijn studie ben ik voor mezelf begonnen: Een Goede Zaak. Met dit projectbureau voor goede zaken kan ik doen waar ik blij van word. Gave projecten bedenken, netwerken, uitvoeren, om zo samen sociale meerwaarde te creëren. De Local Sunday Market (3000 bezoekers) en Earth Hour Enschede zijn mooie voorbeelden hiervan.  
Sinds 2 jaar ben ik ook moeder van Willem en daarbij is een hele nieuwe dimensie van de wereld voor me open gegaan. Veel liefde en meer willen zorgen voor balans en gezondheid zijn erbij gekomen. De wens samen de wereld een stukje mooier te maken is nu nog sterker geworden.

Contactgegevens
Email: m.schouten@enschede.nl
Telefoon: 06-14172228
Twitter: @Marianne_053
Voor meer info zie LinkedIn Marianne Schouten

                  
 

In de Enschedese raad houdt Marianne zich bezig met:

  • Duurzaamheid (vanuit sociaal-maatschappelijk perspectief)
  • Kunst & Cultuur
  • Onderwijs
  • Jongeren & Studenten
  • Sport & Recreatie
  • Stadsdeelcommissies Oost & Zuid