Onze Mark Rutte die in het geval van een volle Corona-IC wilde verbieden dat kinderen dan prioriteit zouden krijgen over bejaarden, ik zou er iets over kunnen zeggen, maar dat was u alweer vergeten. Te laat.

Dat het kabinet Mark Rutte gevallen is. Het zat er al aan te komen, Mark Rutte blijft gewoon zijn werk en wordt straks na de verkiezingen ook weer premier, want dat vinden we allemaal prima. Te -laat maar gewoon zitten-

Dan beter de toekomst van Twente. Twente in 2021, het wordt wat moois. We hadden al zo’n mooi begin. Het is te laat om het erover te hebben, maar wat een foto bij de NOS, daar bovenaan het landelijke artikel van de jaarwisseling, die prachtige foto van ons Twente. Van Enschede, de Alphatoren met zijn lichtshow. Ik moest wel drie keer kijken voor ik het herkende want zo heb ik het zelf helemaal niet gezien, ik zag zelf boven de vuurwerkrook alleen wat lichtvlekken waar de gemiddelde discotheek zich voor zou schamen. Maar toch is die foto echt hier gemaakt. Wat een foto, met een toren die eigenlijk niet gebouwd had mogen worden met daaromheen vuurwerk wat niet afgestoken had mogen worden. Enschede de stad van mogelijkheden!

Behalve dan als je een moskee wil. Dat is ook al even geleden, maar dat lag ook lastig. U zult denken waarom mocht er geen Moskee in Enschede komen? Zijn we bang voor islamisering, voor onze cultuur, zitten we misschien al aan onze maximaal toegestane hoeveelheid moskee in Enschede? Nee. Het verkeer. Die kan dat niet aan. Dus zijn Burgerbelangen, SP, CDA en wat splintertjes om die reden tegen een nieuwe moskee. Maar, zeiden ze, Enschede is wel een stad waar plek is voor geloof. En dat is het. Het is een plek om te geloven dat Enschede dan massaal zal volstromen met moslims. Duitse moslims zullen massaal naar het nieuwe Mekka in Twente komen. We weten het zeker. Dat licht vanaf de Alphatoren was niets minder dan een Twentse Bethlehemster die gelovigen aan zal trekken. Alleen voornamelijk moslims. Ik denk dat het CDA daarom ook tegen heeft gestemd, gewoon uit jaloezie.

Maar al die moslims zouden leiden tot een verkeersramp waarbij de Brexit files in het niet vallen. En dat kunnen die partijen niet laten gebeuren. Aandacht voor de verkeersveiligheid. De onderste steen moet boven komen. Welk bandenprofiel is eigenlijk toegestaan op een islamitische auto? En wat is qua islamitische bandenspanning de juiste hoeveelheid akbar? Dat moeten we eerst allemaal weten en ja dat kost tijd, zeker als de raad zo druk is met het goedkeuren van alle woonwinkels en Hornbach’s, want je moet je als stad natuurlijk wel blijven ontwikkelen.

Het kan best dat de nieuwe moskee er nog wel komt hoor. Beter laat dan nooit. Zo gaat dat soms met dingen. Met het aftreden van een premier bijvoorbeeld. En misschien is het ook wel gewoon zo, beter laat dan nooit. Dus wat dat betreft: nog de beste wensen he!