Wat kun jij doen?

Misschien heb je nog nooit overwogen om op de lijst te gaan staan en denk je nu ‘GroenLinks gaat me aan het hart, ik geef me op voor een plek op de verkiezingslijst voor de gemeenteraad‘.  

Natuurlijk zien we net als bij de laatste verkiezingen het allerliefst een mooie en brede lijst om uit te kiezen: met mensen die een eigen netwerk inbrengen zodat we veel stemmen vergaren. Dat hebben we hard nodig. Links kan zeker versterking gebruiken. Het groene en sociale geluid heeft in Enschede vele medestanders nodig. Denk hierbij aan het realiseren van klimaatdoelen en het terugdringen van de armoede. Hier moet nog veel werk worden verzet.

Misschien denk je ‘ja maar ik wil niet in de gemeenteraad komen’. Dan is uiteraard een plek op de lijst mogelijk die we als niet verkiesbaar beschouwen.

Misschien denk je ‘dat raadswerk lijkt me wel interessant maar wat houdt het in?’ Aarzel dan niet om de huidige raadsleden te benaderen. We gaan graag met je in gesprek om daarover te vertellen. Ik kan al verklappen dat het echt mooi werk is. Het is heel eervol om de inwoners te vertegenwoordigen en ook leer je erg veel van het raadswerk en hoe de gemeente werkt. Gelukkig worden wij goed ondersteund door de griffie.

Doe je mee?

 

 

 

(Raadzaal van Gemeente Enschede - foto: enschede.nl)