Beste lezer,

De zomer staat voor de deur! Voor zover die al niet met de deur in huis gevallen is met de hete dagen van een paar weken geleden. Voor mij is nu nog het moment om u, voordat u met een duurzame cocktail in een -met de trein te bereiken- zonovergoten locatie zit, nog bij te praten over twee bijeenkomsten in ons Wilde Stadsdeel West. Ik zeg bijeenkomsten, want het waren eigenlijk niet echt officiële vergaderingen. Daarvoor was er te weinig formeels te behandelen. Dat zou op zich een gelegenheid kunnen zijn voor een kroegentocht langs alles wat stadsdeel West te bieden heeft, maar nee, want met deze bijeenkomsten kunnen juist hele nuttige dingen besproken worden. Vooral omdat commissiebijeenkomsten er ook zijn voor contact met de wijken, om als commissieleden geïnformeerd te worden over wat er speelt en er nog genoeg ruimte is voor de geplande reeks themabijeenkomsten met onderwerpen van de stadsdeelagenda.

 

Zo behandelden we op 16 april het onderwerp Jeugd. We zaten in SBO de Spinaker letterlijk weer in de schoolbankjes om te luisteren naar vertegenwoordigers van Jarabee, Alifa, Kidz Power en ook naar de directeur van SBO de Spinaker. Over het verhaal van de laatste zei een van de collega’s treffend “deden ze het maar zo op elke school”, want het verhaal over de aandacht die de kinderen daar kregen klonk erg goed. Alle verhalen van de sprekers klonken goed en lieten duidelijk de meerwaarde van de programma’s zien en de betrokkenheid van de sprekers. Als commissielid denk ik dan: goed bezig, vooral overlaten aan deze professionals die weten wat ze aan het doen zijn.

Op 18 juni was de volgende themabijeenkomst bij MFA de Zweede. MFA klinkt een beetje als een overkoepelende sportbond die doping tegengaat, “de MFA straft de Russische Pjotr….”, maar nee, het staat voor Multi Functionele Accommodatie. Dat is de Zweede, een gebouw waarin verschillende activiteiten bij elkaar komen. Het thema van de themabijeenkomst was ‘voorzieningen’, en werd mede door ondergetekende vorm gegeven. Wat houdt dat in? Het gaat om alle vrij toegankelijke activiteiten die in ons stadsdeel plaatsvinden. Ik weet niet hoe met u zit, maar ik weet vaak helemaal niet van dit soort activiteiten. Daarom vond ik het persoonlijk veelbelovend dat er projecten zijn of lopen om het aanbod te bundelen en zo beter bekend te maken. Bijvoorbeeld via de ‘wijkwijzer’ die zowel fysieke punten heeft als digitaal te bezoeken in op https://wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer. Die kunt u als lezer dan mooi bekijken op dat zonovergoten strand waar u straks zit in de vakantie. Nou is die website nog niet bepaald een overvloed aan gebruiksvriendelijkheid met leuke interface. Veelbelovender is de nog in opbouw zijnde https://www.wijkconnect.com/enschede. Die kunt u als lezer dan mooi bekijken vanuit u hotelkamer met uitzicht op zee.

Na het deel voorzieningen hadden we op de bijeenkomst van 18 juni nog twee onderwerpen die ter informatie langs kwamen. We werden bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het complex aan het Oogstplein, waar een langdurig traject heeft plaatsgevonden waarin de projectontwikkelaar woningen probeerde te verwerven om deze op te kunnen knappen. In het eerste kwartaal van 2020 zou het klaar moeten zijn.

Tot slot het onderwerp grondwateroverlastonderzoek, een mooi scrabblewoord. Vijf gebieden in west worden aangepakt om de overlast tegen te gaan. Er worden enquêtes gehouden en metingen verricht om alles goed in kaart te brengen. Als commissielid denk  ik dan: goed bezig, vooral overlaten aan deze professionals die weten wat ze aan het doen zijn, niet iets waar ik persoonlijk veel aan bij kan dragen, al kunnen u en ik het wel zelf mooi bijhouden. Op http://publiek.twentswaternet.mosgeo.com/ kunt u zien hoe het met het grondwater gesteld is. Die kunt u als lezer dan op vakantie mooi bekijken vanuit het zwembad, weet u meteen hoe het voelt als het veel te hoog zou komen te staan.

Ik wens u een hele fijne zomer toe.