Wat zijn de mogelijkheden?

Lid van de Campagnecommissie: Het bedenken en opzetten van een campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voor 2022. Als lid van de commissie denk je mee in de activiteiten van de campagne. Als campagneleider stuur je het campagneteam aan en zorg je ervoor dat GroenLinks zichtbaar is in Enschede. Gezamenlijk maak je een campagneplan. Het landelijk bureau biedt training en een online platform waar je met andere campagneleiders kan sparren.

Algemeen bestuurslid: je woont 1x per maand bestuursvergaderingen bij (1,5uur) en bekijkt welke activiteiten je bij betrokken wil zijn of zelf wil oppakken.

Secretaris: Als beheerder van ons ledenbestand sta je in direct contact met onze leden. Je stuurt regelmatig aankondigingen en elke maand verwelkom je nieuwe leden met een persoonlijk bericht. Daarmee ben je ook een beetje het gezicht van de afdeling. Je zorgt voor de agenda en verslaglegging van de maandelijkse bestuursvergaderingen en twee keer per jaar doe je dat ook voor de algemene ledenvergadering.

💬    Als secretaris ben je toch een beetje de spin in het web. Soms zit je gewoon een tijd lang heerlijk stil. Om zo nu en dan even goed in beweging te komen. Op het juiste moment aandacht vangen, daar gaat het om!” Dirk Stemerding

Voorzitter: Als voorzitter ben je de teamleider, coördinator en aanjager van het bestuur. Je ontvangt en begeleidt gasten zoals tweede kamer leden tijdens bezoeken aan Enschede. Je onderhoudt contacten met voorzitters andere partijen en representeert het bestuur naar buiten. Tevens ben je samen met fractievoorzitter en campagneleider verantwoordelijk voor verkiezingscampagnes.

💬    “Ik ben nu aan mijn laatste termijn als voorzitter van onze afdeling begonnen, (6 jaar in bestuursfuncties lijkt me een mooi maximum) en ik durf wel te bekennen dat ik ondanks andere bestuurservaring groen als gras aan deze "baan" als onderdeel van een landelijke beweging ben begonnen. Dat bleek geen beletsel te zijn , met steun van een geweldig lokaal team en ondersteuning van het landelijk bureau van GroenLinks was ik snel van allerlei zaken op de hoogte. En op de landelijke bestuursdagen, gehouden in het gebouw van de tweede kamer, waren contacten met bestuursleden van andere afdelingen en de tweede kamer fractie snel gelegd.Henk Zomer

Penningmeester: het beheer van de financiën van de afdeling inclusief financieel verslag opmaken (een paar uur per jaar).

Wil je een keer een vergadering bijwonen en ervaren wat je kan doen als bestuurslid, of als lid van de campagnecommissie, laat het weten via Henk op voorzitter@groenlinksenschede.nl.